Home   Afspraak   Nieuws   Column  
 
Maak uw keuze:

Wat is financieel plannen?

Financieel plannen is het op maken van een gedetailleerde strategie waarin u als klant uw financiŽle doelen vaststelt  ťn de weg (het plan) waarop u deze doelen wilt behalen.

U kunt financiŽle doelen hebben op tal van gebieden. Bijvoorbeeld u wilt gaan sparen voor een wereldreis, eerder stoppen met werken, uw kinderen een goede opleiding laten volgen, uw droomhuis kopen, of uw vermogen zo goed mogelijk overhevelen naar de volgende generatie(s).
Door het bepalen en concreet maken van uw doelen voorkomt u dat u misschien teveel geld uitgeeft aan zaken die eigenlijk geen prioriteit voor u zijn en te weinig opzij zet voor dingen die u wel belangrijk vind.
Uw financiŽle plan kan u ook behoeden voor beslissingen waar u later spijt van hebt, of u helpen uw geld zo te beleggen dat u niet alleen een goede kans hebt om uw doelen te halen, maar gelijktijdig niet meer risico loopt dan u prettig vindt.
Uw financiŽle plan is dus eigenlijk een plattegrond van uw toekomstige financiŽle beslissingen. Dat plan zal natuurlijk met grote regelmaat moeten worden aangepast. Aan uw doelen en wensen, maar ook aan de veranderende omstandigheden zowel binnen uw eigen gezin als daarbuiten, zoals de economische situatie of belastingwetgeving.

FinanciŽle planning vereist kennis op tal van gebieden zoals sociale en belastingwetgeving, sparen en beleggen. Zaken waar onze gecertificeerde planners in hun universitaire opleiding veel aandacht aan hebben besteed en dat zorgt er voor dat u van de bij ons aangesloten planners een optimaal advies mag verwachten .